Latest Posts

The Adam Project

By април 07, 2022

THE ADAM PROJECT


И така, ще продължи ли Райън Рейнолдс да снима екшъни за Netflix, които завършват с електромагнитен хаос?

Преди няколко години той се снима в "6 Underground", още една шумна свада на режисьора Майкъл Бей. Голямата кулминация се случва на яхта, където Рейнолдс и екип от убийци ликвидират група злодеи с помощта на изобретение за магнитни импулси, което Рейнолдс активира чрез телефона си. Не искам да издавам нищо, но новият му филм в Netflix озаглавен  The Adam Project достига същото истерично, метално привличащо заключение, само че с много по-малко кръв и касапница. (Дали Red Notice, онзи екшън, който той направи миналата година със Скалата и Гал Гадот, завършва с магнитна нотка? Все още не мога да се накарам да седна и да го гледам.)

Това е незабавен, мигновено забравящ се филм, който играе твърде безопасно и казва едни и същи стари неща за родителството. Изглежда, че Рейнолдс е достигнал върха на кариерата си - макар че Дедпул 3 тепърва предстои и има поне още две продължения на Red Notice заедно с Дуейн Джонсън и Гал Гадот, а не бих повярвал, че Netflix  вижда в The Adam Project "старт на франчайза". Всичко това е резултат от играта на Рейнолдс на сигурно място след успеха на "Дедпул". Той не желае да се предава на режисьорите, поради което в наши дни просто ги избира. При "Дедпул 2" режисьорът Тим Милър, който направи първия филм за Дедпул, на практика беше уволнен, защото визията му не съвпадаше с тази на Рейнолдс. Милър искаше да поеме творчески рискове, но Рейнолдс беше искаше да остане в своята лента такъв какъвто си е – нещастник!

Оттогава Рейнолдс пренася образа си и в други вселени, включително в спин-офа на "Бързи и яростни", "Хобс и Шоу", филма за покемони "Пикачу" (който също трябваше да бъде начало на франчайз, но очевидно се провали) и екшън трилъра на Майкъл Бей "6 Underground" (още едно неуспешно начало на франчайз, за което Netflix признава, че не се е получило).

И съвсем наскоро - екшън комедията за видеоигри Free Guy (която получи зелена светлина за продължение). Леви се е превърнал в режисьор на Рейнолдс - но и двете им сътрудничества в крайна сметка са филми с празни калории. Ако трябва да бъдем напълно честни, трикът на Рейнолдс вече е остарял. Това трябва да приключи.

Ако трябва да съм честен, малкото подобие на Рейнолдс, изигран от Уокър Скобел се справя добре с ролята на мини Рейнолдс, но за съжаление не мога да кажа същото за големия. Явно годините са си казали думата въпреки постоянните опити на Рейнолдс, The Adam Project е смешен много рядко. Към момента на писане на статията са минали само няколко седмици, откакто гледах новия филма на Netflix, и не мога да си спомня нито една шега. Това говори много. Всъщност не съм сигурен, че щях да си спомня каквото и да било за The Adam Project ако не си бях водил записки за това ревю. Накратко, новият филм на Рейнолдс е много забравим. Той има генеричен сюжет, който търгува с холивудски тропи и клишета, които сме виждали стотици пъти преди. Нищо не е уникално тук.

The Adam Project продължава по-малко от 100 минути без надписите - а това е недостатъчно време, за да се вмъкнат половин дузина екшън сцени заедно с развитието на героите и разказа. Имаме момче (Скобел), което скърби за загубата на родител, и мъж (Рейнолдс), който се опитва да оправи бъдещето си и да намери жена си. Но всичко това е твърде прибързано, за да може емоционалните моменти да проработят.

Говорейки за майката, Гарнър не получава достатъчно екранно време във филма. Трудно е да си самотна майка, още повече когато наскоро си загубила съпруга си и детето ти си го изкарва на теб - но във филма определено няма време за това, така, че не очаквайте да се наблегне на този емоционален момент. Той е посветен предимно на гледната точка на Адам и баща му, като майката получава само една хубава сцена. Всъщност всички женски персонажи получават малко внимание в The Adam Project. Салданя влиза във филма след около половин час и изчезва в рамките на следващите 20 минути. А злодеят на филма е безинтересен и почти безполезен - Катрин Кийнър също е жертва на някои много лоши технологии за дигитално обезстаряване.

The Adam Project е чиста, квантова глупост. Но Рейнолдс и компания наистина искат това да е квантова "забележителност", която дърпа и бърка здраво в сърцето. Не се получава! Искам да кажа, че в края на надписите звучи пресилената песен на Pete Townshend "Let My Love Open the Door", за Бога! Човече, ако някога е имало песен, за която бихте искали да се върнете назад във времето и да спрете производството ѝ - за да не се появява в толкова много проклети филми! - то това е тази.

 


 


You Might Also Like

0 comments