Latest Posts

Army of Thieves

By февруари 10, 2022

ARMY OF THIEVES


Освен че изпълнява главната роля, режисьор на "Армията на крадците" е Матиас Швайгьофер, който в началото на миналата година открадна доста сцени от колегите си във филма на Зак Снайдер. Тази предистория до голяма степен измества зомби събитието на заден план. Това е типичен филм за обир, в който участва парцалив екип, който поема на пръв поглед невъзможни предизвикателства, а по петите им е лично ангажирано ченге. Швайгьофер знае това и се фокусира върху изграждането на ролята си на Себастиан. Той е безспорно симпатичен пред камерата и внася в изпълнението си трескава енергия. Себастиан със страст представя сложната легенда за създаването на сейфовете, благодарение на Ханс Вагнер. Това прави някои от обяснителните диалози на филма по-лесно поносими, но това се превръща в проблем с няколко други актьори. За щастие химията на Швайгьофер със също толкова симпатичната Натали Емануел работи наистина добре. Тъй като двамата прекарват разумно количество време на екрана заедно. Макар че останалите актьори са прилични, никой от тях не е особено запомнящ се поради невдъхновения сценарий.
Сюжетът проследява плана им да извършат тройка банкови обири, кръстени на Вагнеровия цикъл.  Междувременно епидемията от зомбита във Вегас е накарала редица милиардери да преместят активите си в чужбина - възможност, от която Гвендолин се надява да се възползва напълно.
Швайгхофер, който пише сценария заедно със Снайдър, се интересува много от това как, но не толкова от това защо. В името на разказа филмът запазва някои важни подробности твърде неясни, като например защо Себастиан изобщо иска да обира банки. Той е отчаян, непредсказуем и невероятно решителен, готов да изостави целия си живот при падането на шапката, но така и не научаваме защо прави това, което прави.
“Army of Thieves” не е велик филм или дори велик боклук. Това е напълно добър филм за обир, с който можете да убиете скучния следобед, ако Netflix е предпочитаната от вас форма за прогонване на скуката. 

You Might Also Like

1 comments